Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Експериментирайте с топла пилешка салата
14-06-2013, 16:30
Автор:Plovdivutre.bg
Още по Темата:Кулинарен уикенд: Хапнете бургери от нахут, вкусно е
Кулинарен уикенд: Поглезете се с козунак със стафиди и ром
Кулинарен уикенд: Време е за агнешко със скордаля
Кулинарен уикенд: пригответе ароматни курабийки
Кулинарен уикенд: Поглезете се с картофени блини и пушена сьомга
Кулинарен уикенд: Пренесете пролетта на трапезата си!
Пригответе лек, свеж и нестандартен обяд
Цяла седмица правим компромис със храненето, почивките и недоспиването. През уикенда поставете здравето и удоволствието на първо място. Главният готвач на хотел Лайпциг Пловдив Николай Антонов ви предизвиква да отделите час и да се развихрите в кухнята. Изненадайте любимите си хора със салата, но не каква да е, а топла пилешка салата.
Необходими продукти:
Пилешко филе 200 гр
Пресни гъби 150 гр /по-дребни/
Червен лук 2 глави
Соев сос
Червен пипер
Черен пипер
Сол
Пресен розмарин 1 стрък
Бяло вино 50 мл
Скилидки чесън 2 бр нарязан на люспи
Зехтин 60 мл
Маруля 1бр
Начин на приготвяне:
Нарязвате пилешкото филе на кубчета по около 2 см, поставяте го в подходяща купа и го смесвате добре с чесъна, 30мл зехтин, червения пипер, пресния розмарин, сол и пипер. Оставяте в хладилник за 3-4 часа. Обелвате и нарязвате лука на едри полумесеци, гъбите нарязвате на половинки. Загрявате добре останалият зехтин в незалепващ тиган и слагате първо пилешкото месо. Когато добие златист цвят слагате и пресните гъби с червения лук. Обърквате добре и задушавате с бяло вино до готовност на гъбите. Добавяте сол и черен пипер на вкус. Преди да махнете от котлона добавяте соев сос, разбърквате и поднасяте върху накъсани листа маруля. Може да сервирате с резен портокал за свежест.
Бон апети!