Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Хапнете вкусни кюфтенца от тиквички
Опитайте новото предложение на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив
Работната седмица приключва. Отдъхнете си от режима на бързото хапване на крак между многото задачи в службата с вкусното ни предложение - кюфтета от тиквички. Изкушението отново е дело на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов.
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 глава лук
1 морков
2 бр яйца
100гр брашно
3 скилидки чесън
Копър
Магданоз
Сол и пипер
Олио за пържене
За соса:
Кисело мляко
Чесън
Копър
Сол и пипер
Настъргваме тиквичките на едро ренде, осоляваме и оставяме на страна за 30 мин. Нарязваме много ситно лука, морковите, 3 скилидки чесън, копъра и магданоза. Към отцедените тиквички добавяме яйцата, брашното, нарязаните зеленчуци и подправки. Овкусяваме със сол и пипер.
От получената смес оформяме кюфтета и запържваме на средно загрята мазнина до златисто. Поднасяме с чесновия сос.
И добър апетит!