Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Поглезете се с картофени блини и пушена сьомга
Опитайте новото предложение на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив
В рубриката Кулинарен уикенд този петък ви представяме едно неустоимо изкушение - картофени блини с пушена сьомга. Апетитно предложение за Plovdivutre.bg е дело на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов. Опитайте!
Необходими продукт:
250 гр сурови обелени картофи на едри кубчета
200 гр стар лук на едри кубчета
100мл прясно мляко
2 яйца
3 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
50 гр брашно
1 кофичка квасена сметана
200 гр пушена сьомга
20 мл зехтин/олио/
Сол и черен пипер на вкус
Поставяме картофите, лука, млякото, яйцата и чесъна в блендер и пасираме за 1 минута. Добавяме брашното на малки части и отново пасираме. Сместа не трябва да става много гъста. А картофите ще останат на дребни зрънца. Добавяме зехтина и ситно накълцания пресен лук и разбъркваме добре. Подправяме със сол и пипер. Изпичаме блините на добре загрят тиган намзан с мазнина, като сипваме с черпак по 20-25мл от сместа. След изпичането се поставят върху решетка за да могат да дишат. Гарнираме блините с квасена сметана и пушена сьомга, най-добре е да го поднесем с бутилка вино Розе.
И ДОБЪР АПЕТИТ!