Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Хапнете бургери от нахут, вкусно е
12-04-2013, 16:46
Автор:Plovdivutre.bg
Още по Темата:Апетитното изкушение е по идея на главния готвач на хотел "Лайпциг" Николай Антонов
Уикендът е време да се отдадем на любимите си изкушения и на релакс. Ако сте ценители на качествената кухня и вече ви е писнало от традиционни и еднакви ястия, тук сте на правилното място. Plovdivutre.bg стартира готварска рубрика за вкусотии, с които да изненадате и поглезите най-любимите си хора. Рецептите са по предложение на един от най-добрите кулинари в града - главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антанов. Опитайте да се отдадете на неговата философия – храненето е най-вече удоволствие на сетивата, а не просто необходимост. Тази седмица пробвайте първата нетрадиционна за България рецепта. Тя е подходяща и за тези, които спазват Великденския пост.
Бургери от нахут с орехи
Продукти:
400 гр сварен нахут
1 супена лъжица натрошени печени орехи
1 връзка ситно накълцан пресен лук
80 гр галета
1 яйце
кората от 1 лимон ситно настъргана
чаена лъжица смлян кимион
кафена лъжица смлян кориандър
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Пасирайте в кухненски робот нахута, кората от лимона, кимиона, кориандъра, яйцето, солта и пипера. Изсипете сместа в купа и объркайте с 60г галета, орехите и лука . Оформете 4 бургера, оваляйте ги в останалата галета и ги оставете в хладилника за 10-15 мин. Загрейте малко зехтин(олио) в тиган и запържете на умерен огън по 4 минути всяка една от страните набургерите. За да сервирате нарежете малко домат на шайби,и червен лук на тънки колелца. Поднесете с чеснов и с чили сос.