Кулинарен уикенд: Хапнете бургери от нахут, вкусно е

Пловдив Лайф

12-04-2013, 16:46

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Николай Антонов крие кулинарни капризи

Апетитното изкушение е по идея на главния готвач на хотел "Лайпциг" Николай Антонов

Уикендът е време да се отдадем на любимите си изкушения и на релакс. Ако сте ценители на качествената кухня и вече ви е писнало от традиционни и еднакви ястия, тук сте на правилното място. Plovdivutre.bg стартира готварска рубрика за вкусотии, с които да изненадате и поглезите най-любимите си хора. Рецептите са по предложение на един от най-добрите кулинари в града - главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антанов. Опитайте да се отдадете на неговата философия – храненето е най-вече удоволствие на сетивата, а не просто необходимост. Тази седмица пробвайте първата нетрадиционна за България рецепта. Тя е подходяща и за тези, които спазват Великденския пост.

 

Бургери от нахут с орехи

 

Продукти:

400 гр сварен нахут

1 супена лъжица натрошени печени орехи

1 връзка ситно накълцан пресен лук

80 гр галета

1 яйце

кората от 1 лимон ситно настъргана

чаена лъжица смлян кимион

кафена лъжица смлян кориандър

сол

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

 

Пасирайте в кухненски робот нахута, кората от лимона, кимиона, кориандъра, яйцето, солта и пипера. Изсипете сместа в купа и объркайте с 60г галета, орехите и лука . Оформете 4 бургера, оваляйте ги в останалата галета и ги оставете в хладилника за 10-15 мин. Загрейте малко зехтин(олио) в тиган и запържете на умерен огън по 4 минути всяка една от страните набургерите. За да сервирате нарежете малко домат на шайби,и червен лук на тънки колелца. Поднесете с чеснов и с чили сос.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов