Кулинарен уикенд: Пролетна каварма с патладжан

Пловдив Лайф

31-05-2013, 16:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Поглезете семейството си със здравословна и свежа рецепта

Време е да сложим колкото се може повече зеленчуци на трапезата. В рубриката ни Кулинарен уикенд ви предлагаме поредното изкушение от главния готвач на хотел „Лайпциг” Пловдив Николай Антонов. Рецептата съдържа всички зеленчуци, които да поддържат тялото ви здраво и активно, а подпаравките и месото й предават неустоим вкус. Ето как да приготвите

Пролетна пилешка каварма в патладжан

Необходими продукти:

200 гр пилешко филе

350 гр лук стар

100 гр моркови

100 гр сиврия

400 гр белени домати буркан

100 гр кашкавал

½ връзка магданоз

2 бр патладжан

50мл зехтин

Джоджен

Чубрица

Сол и пипeр

 

Начин наприготвяне:

Разрязваме патладжаните наполовина по дължина, осоляваме ги и ги оставяме за 20 мин. Нарязваме лука и морковите на кубчета и задушаваме в тиган на бавен огън. Добавяме пилешкото филе нарязано на хапки и запържваме до златисто. Слагаме при пилешкото ситно нарязаната сиврия и добавяме намачканите домати буркан. След като сместа заври добавяме подправките и редуцираме доматите. Поставяме патладжана в загрята фурна на 180 С , като сме го намазали със зехтин и печем за 25-30 мин. Като извадим патладжаните ги издълбаваме с лъжица и накълцваме вътрешността им,която разбъркваме със сместа с пилешкото и със ситно нарязан магданоз. Напълваме в корите от патладжан  и настъргваме кашкавал. Запичаме и поднасяме топло.

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов