Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Пролетна каварма с патладжан
Поглезете семейството си със здравословна и свежа рецепта
Време е да сложим колкото се може повече зеленчуци на трапезата. В рубриката ни Кулинарен уикенд ви предлагаме поредното изкушение от главния готвач на хотел „Лайпциг” Пловдив Николай Антонов. Рецептата съдържа всички зеленчуци, които да поддържат тялото ви здраво и активно, а подпаравките и месото й предават неустоим вкус. Ето как да приготвите
Пролетна пилешка каварма в патладжан
Необходими продукти:
200 гр пилешко филе
350 гр лук стар
100 гр моркови
100 гр сиврия
400 гр белени домати буркан
100 гр кашкавал
½ връзка магданоз
2 бр патладжан
50мл зехтин
Джоджен
Чубрица
Сол и пипeр
Начин наприготвяне:
Разрязваме патладжаните наполовина по дължина, осоляваме ги и ги оставяме за 20 мин. Нарязваме лука и морковите на кубчета и задушаваме в тиган на бавен огън. Добавяме пилешкото филе нарязано на хапки и запържваме до златисто. Слагаме при пилешкото ситно нарязаната сиврия и добавяме намачканите домати буркан. След като сместа заври добавяме подправките и редуцираме доматите. Поставяме патладжана в загрята фурна на 180 С , като сме го намазали със зехтин и печем за 25-30 мин. Като извадим патладжаните ги издълбаваме с лъжица и накълцваме вътрешността им,която разбъркваме със сместа с пилешкото и със ситно нарязан магданоз. Напълваме в корите от патладжан и настъргваме кашкавал. Запичаме и поднасяме топло.