Приеха Програмата за развитие на туризма на Община Русе за 2019 г.

Днес се проведе Заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма на Oбщина Русе, водено от зам.-кмета по икономика, инвестиции и собственост и председател на съвета – г-жа Даниела Шилкова.

Заседанието бе уважено и от кмета Пламен Стоилов, който благодари на членовете на консултативния съвет за добре свършената работа през 2018-та година и пожела ползотворна и успешна 2019-та. В приветствието си г-н Стоилов подчерта ключовата роля на туризма за икономическото развитие на общината и през настоящата година.

Тази година Община Русе бе удостоена с престижната награда за „Най-ползотворно сътрудничество с туризма в голяма община през 2018 г.“ от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Националното сдружение на общините в Република България. През 2018-та година Общината бе отличена и с друга голяма награда - за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм“ - Фестивала на туристическите забавления и анимации.

Дневният ред на заседанието включваше отчет на дейностите по Програма за развитие на туризма на община Русе за 2018 г. и предложение за Програма за развитие на туризма на община Русе за 2019 г.

По време на заседанието бяха обсъдени основните направления и дейности за настоящата година. Предложените отчет и Програма за развитие на туризма бяха приети единодушно.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов