За поредна година Община Русе провежда академия за активни млади русенци

Младите лидери разгърнаха личностния си потенциал

В Академия за лидери участваха 22-ма активни млади русенци, които са нови членове на Младежкия парламент при Общински младежки дом.

Тридневното обучение на младежката академия съчета гражданско образование, специален тренинг за личностно развитие, спорт и занимания сред природата. Младежите посетиха и Нисовския скален манастир.

Младите лидери разгърнаха личностния си потенциал, усвояваха принципите за лидерство и формиране на нови умения, като всяка сутрин те практикуваха Йога и Тае Бо на открито. В практическите занимания, преминали под формата на игри, младежите тренираха потенциала на сетивата си, както и уменията за работа в екип.

Академичната програма съдържа още теми на неформалното образование с фокус лидерски качества, отношение към природата и хармоничен начин на живот, часове за спорт и физическа активност. Академията се финансира от Община Русе във връзка с планираните за 2018 година младежки дейности, които се реализират ежегодно в изпълнение на Закона за младежта. Тази година участниците в Младежкия парламент са два пъти повече от предходните три години.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов