Красен Кралев: Мястото на министъра е сред спортистите

През последните пет години в Русенско са инвестирани над 37 млн. лева в спортна инфраструктура

Мястото на министъра е сред спортистите. Там, където се коват бъдещите шампиони – в клубовете. Няма как да си адекватен, ако не знаеш къде тренират спортистите. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев след редица проведени срещи със спортните клубове през последните дни. Вчера той беше на място в тенис клуб „Приста“, разговаря с треньорите и спортистите в клуба по тенис на маса „Дунав“, както и с клуба по вдигане на тежести ТСК Русе, с клуба по бадминтон „Русе“ и Спортния клуб по скокове с батут „Имидж“.

През последните пет години в областта са инвестирани над 37 млн. лева в спортна инфраструктура. Направи се ремонт на залата по борба в комплекс „Локомотив“ през 2015 г. Отново тогава беше открита „Арена Русе“, в която се провеждат първенства от най-висок ранг. Модернизира се Градският стадион. През 2018-та приключи цялостният ремонт на волейболната зала „Иван Ханджиев“, а през 2019-та се ремонтира СУ „Майор Атанас Узунов“. В Бяла бе изградена многофункционална спортна зала. Беше ремонтирана и залата за вдигане на тежести в комплекс „Ялта“. Цялостна реконструкция и оборудване на залата по бокс, както и ремонт на закритата лекоатлетическа писта в комплекс „Ялта“ се случиха през последната година.

"Бях поел ангажимент и за залата по батут – проектът за реконструкция в размер на 400 000 е одобрен в края на моя мандат като министър. Имам идея и за финансиране след изборите. Разбира се, на други спортове сме длъжници като например плуването. Ангажирах се пред тениса на маса, където тренират 50 деца, да се ремонтира покривът и да се закупят нови мебели. Залата по бадминтон също има нужда от ремонт на тавана и нова настилка, които могат да бъдат осигурени от бюджета на ММС. През следващите дни възнамерявам да посетя всички спортни клубове на територията на областта“, заяви Кралев.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС припомни, че 33 клуба от град Русе получават финансиране по Програмата за развитие на спортните клубове, което тази година е завишено двойно – общо 573 887  лв. „През 2021 година клубовете получиха допълнително средства, а през следващата година бяхме планирали значително увеличение. Идеята ни е да отделяме повече средства за клубовете, тъй като на това ниво се върши основната работа при изграждането на спортистите“, допълни още Кралев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов