Красен Кралев пита: Кой ще има смелостта да разследва Пламен Узунов и неговия началник?

Кога президентът ще се осмели да поеме отговорност за поведението на своя личен съветник и приятел?

Пламен Узунов, секретарят по правни въпроси и антикорупция на Президента на Република България Румен Радев, е заснет на тайна среща как взима плик от Петко Петков - бивш шеф на Районната митническа дирекция (РМД) в София по време на управлението на Иван Костов. Видеа от предаването на плика бяха публикувани от сайта „Афера“. Събитията съвпадат със смените в Агенция „Митници“, а самата среща се разиграва в ресторант, в който президентът преди време празнува рождения си ден.

"Изглежда, че “борбата с корупцията и мутрите” е започнала още от първия ден на служебния кабинет на Румен Радев. Президентският съветник Пламен Узунов е заснет с камера как лично приема списък с инструкции и плик с подаръци. Тази среща е пряко свързана със смяната на кадрите в митниците, която бе оповестена публично преди точно три седмици. Ако приемем версията, че става дума за приятелски разговор - защо Пламен Узунов си оставя телефоните на бара? От какво се опасява? Какво пише в списъка, който получава президентският съветник? Какво има в плика, с който си тръгва Пламен Узунов", написа доскорошният министър на спорта Красен Кралев на профила си във Фейсбук.

"Кой ще има смелостта да разследва Пламен Узунов и неговия началник? Кога президентът ще се осмели да поеме отговорност за поведението на своя личен съветник и приятел?", пита още Кралев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)