Красен Кралев за служебните министри: Kой им прави кастинга на тези?!

Бившият спортен министър с коментар за Служебната държава

От фейсбук профила на Красен Кралев

Министърът на финансите, освен че е фалирал собствената си фирма, натрупала дългове за над 9 млн. паунда, се оказва собственик на офшорка. Интересно е дали ще се изиска проверка на входящите и изходящите парични трансфери по сметките на офшорката. И дали ще се окажат свързани с някой “нов политик” или патриотично настроен олигарх.

Министърът на икономиката не знае кога и как се подписва указ, нито от кой момент влиза в сила. Не знае какво е банкова тайна или как се формира капитал на банка.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, част от най-мракобесната прослойка в комунистическия репресивен апарат от преди 30 години, призова публично за уволнение на водещи журналисти от БТВ. Оказа се с отнет достъп до класифицирана информация в момента, в който заема поста министър на едно от най-стратегическите ведомства. За капак нарече “бивши хора” политическите си опоненти, връщайки ни към най-зловещите времена от българската история.

Новият шеф на НАП, известен като “културиста”, не е плащал пет години осигуровките и е прехвърлил фирмата си на рецидивист с четири присъди и 50 дела за кражби, за да се отърве от плащане на задължения към държавата.

Министър на културата, който нарича сам себе си “отровител”, мяташе яйца по сгради - паметници на културата, провесваше бесилки, носеше ковчези и вещаеше смърт. Като действащ министър се обяви за смяна на ръководството на националната телевизия. Ще цитирам мнението на специалиста по европейско медийно право проф. Нели Огнянова, подкрепено от Георги Лозанов: „Кошлуков или не – не е работа на министъра Минеков. Докато е министър. Министри и депутати трябва да забравят кадруването в медиите. Не им е работа. Няма значение дали не харесват Гавазова и партньор, или Кошлуков, или другиго.

Абе кой им прави кастинга на тези ?!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен