Красен Кралев и шефът на БФВ Любо Ганев посетиха престижен турнир по плажен волейбол

Mеждународният FIVB турнир е първи в Европа от световната верига

Красен Кралев и президентът на БФВ Любо Ганев посетиха първия международен FIVB турнир по плажен волейбол, който се провежда на Sofia Beach в Панчарево. В надпреварата участват отбори от над 30 държави. Този турнир е и първи в Европа от световната верига, от 11 турнири FIVB WT 1 star 4ри са в България. Три от тях ще бъдат за мъже/жени едновременно в една седмица, четвъртият - едната седмица само мъже, следващата само жени. Така, в продължение на 5 седмици, в България ще има FIVB турнири по плажен волейбол.

"Като домакини имаме право на 3 отбора в основна схема и по една Wild Card за основна схема и една за квалификации. На всеки турнир, по пет български отбора, ще имат възможност да трупат международен опит и да печелят точки от световната верига. БФВ разработи специална програма за развитието на плажния волейбол в България", написа бившият спортен министър на профила си във Фейсбук.

Турнирът започна в четвъртък, а утре са полуфинали и финали.

"Като посланик на Европейския волейбол съм изключително горд, че България заема своето място в развитието на тази разновидност на един от най-любимите на българите спортове", отбеляза Красен Кралев.

Припомняме, че в началото на месеца Кралев беше удостоен със званието Посланик на Европейския волейбол. Това стана по време на заседанието на Борда на Европейската волейболна конфедерация (CEV), което се проведе във Верона, Италия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов