Красен Кралев и Любо Ганев посетиха първия международен FIVB турнир по плажен волейбол

Федерацията разработи специална програма за развитието на плажния волейбол в България

Красен Кралев и президентът на БФВ Любо Ганев посетиха първия международен FIVB турнир по плажен волейбол, който се провежда на Sofia Beach в Панчарево. Участват отбори от над 30 държави.

Този турнир е и първи в Европа от световната верига, от 11 турнири FIVB WT 1 star 4ри са в България. Три от тях ще бъдат за мъже/жени едновременно в една седмица, четвъртият - едната седмица само мъже, следващата само жени. Така, в продължение на 5 седмици, в България ще има FIVB турнири по плажен волейбол. Като домакини имаме право на 3 отбора в основна схема и по една Wild Card за основна схема и една за квалификации. На всеки турнир, по пет български отбора, ще имат възможност да трупат международен опит и да печелят точки от световната верига. БФВ разработи специална програма за развитието на плажния волейбол в България. Турнирът започна в четвъртък, а утре са полуфинали и финали.

"Като посланик на Европейския волейбол съм изключително горд, че България заема своето място в развитието на тази разновидност на един от най-любимите на българите спортове", написа Кралев във Фейсбук.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен