Предпазни маски от различен клас и 2160 литра дезинфектанти бяха раздадени на общините от област Русе

Също така общините получиха още 1050 броя еднократни защитни гащеризони и 45 000 ръкавици

Предпазни маски от различен клас и 2160 литра дезинфектанти бяха раздадени на общините от област Русе с цел осигуряване нормалното протичане на изборите за народни представители на 4 април тази година. Също така общините получиха още 1050 броя еднократни защитни гащеризони и 45 000 ръкавици. Логистиката на целия процес беше ръководена от главния секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов. Към момента организационно-техническата подготовка на предстоящите избори както от страна на Областната управа, така и от Районната избирателна комисия, Общините и Областната дирекция на МВР протича безпроблемно.

Споменатите по-горе предпазни средства бяха доставени в Областна администрация Русе през вчерашния ден от базата на Българския червен кръст в Лозен. Доставени са и 600 броя чували, които ще бъдат използвани за пренасянето на изборните книжа.

Припомняме, че през месец февруари в Министерство на здравеопазването бе издадена заповед с указания, предвидени с епидемичната обстановка във връзка с COVID-19 и относно провеждането на избори за народни представители идния месец. Указанията включват инструкции за правилно поставяне на маска и какъв дезинфектант да се използва в изборните секции.

Със съдържанието на заповедта последващо бяха запознати институциите, участващи в организирането на изборния процес. По предложение на министъра на здравеопазването, съгласувано с Централната избирателна комисия, се прилага централизиран подход при обезпечаването на изборния процес с всички необходими средства за защита и превенция от коронавирусна инфекция.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)