Над 3 пъти повече заразени отколкото оздравели от COVID-19 за изминалите 24 часа в област Русе

За повече от 1300 души в региона имунизационния процес от две дози е приключен

Почти 3.5 пъти повече заразени с COVID-19 отколкото оздравели за изминалите 24-часа, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе. Новите случаи са 48, а излекуваните са 14 души. Почти 69% от новозаболелите са от най-голямата община, а именно Русе. Там случаите за изминалото денонощие са 33. Седем нови случая има и в община Бяла, четири в Ценово, двама в Борово, както и по един Две могили и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8393, а преболедувалите остават 7450. Активните случаи са 442. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 138 души, но 32-ма от тях са в реанимация.

За последното денонощие няма починали с доказана коронавирусна инфекция. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 501 на възраст между 26 и 98 години. 306 от тях са мъже, 195 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 18-то място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 5.

До момента са поставени общо 6311 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1318 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 630 имунизации. Припомняме, че днес до 16.00 ч. е обявен „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19 в многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“. Там всеки, който желае без предварително записване ще може да получи първа доза от ваксината на „Астра Зенека“. Разбира се това важи до изчерпване на наличното количество от ваксините в лечебното заведение.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов