Отново над 100 случая на COVID-19 в област Русе

За четвърти пореден ден броят на заразените с COVID-19 в област Русе остава над 100. Само през последните 24 часа от Регионалната здравна инспекция отчитат 105 нови случая на коронавирусна инфекция. Най-много заразени има в община Русе 92-ма или 87%. От останалите 13 новозаболели четирима има в Иваново, трима в Две могили, както и двама в Борово. По един нов случаи има и в Бяла, Ветово, Сливо поле и Ценово. Излекуваните за изминалото денонощие са деветима. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 9542, а преболедувалите 7736. Активните случаи са 1265. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 312 души, като 43-ма от тях са в реанимация.

За последното денонощие са починали още три жени с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 541 на възраст между 26 и 98 години. 323 от тях са мъже, 218 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на единайсето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 18.

До момента в областта са поставени общо 9156 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1819 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)