16 успели личности са в силния отбор на ГЕРБ-СДС в Русе

В силния отбор на ГЕРБ–СДС са включени 16 успели личности. Сред кандидатите за народни представители има юристи, предприемачи, мениджъри, преподаватели, лекари и експерти в различни сфери.

„Начело съм на листа, която е съставена от изключителни професионалисти, които ще работят неуморно за просперитета на Русе. От началото на кампанията се срещнах с много хора и виждам огромната подкрепа, която ни гласуват хората тук. Не се съмнявам, че на 4-ти април ще бъдем водеща политическа сила, защото нашата визитна картичка е направеното през годините-както в региона, така и в страната. Целта ни е да продължим да развиваме България. За да се случи това, имаме нужда от подкрепата на русенци“, заяви Красен Кралев след официалното представяне на листата.

 

А ето и всички експерти, които се борят за доверието на русенци:

1. Красен Кралев – един от най-успешните български министри в правителството на Бойко Борисов. От 2014-та година е министър на младежта и спорта. 

Експерт е в областта на публичните комуникации. 

Завършва Медицинския университет във Варна, след това специализира управление на политически кампании в университета на Южна Каролина. 

Като млад спортист е един от най-успешните лекоатлети у нас, бил е национален шампион за юноши старша възраст на 5 000 и 20 000 м. През 1986 г. става рекордьор на България на 20 000 м. за юноши старша възраст. 

Представлява ЕС в Управителния съвет на Световната антидопингова агенция от 2017-та година.  

2. Пламен Нунев – експерт по сигурност.

Кариерата му е минала през структурите на МВР. Бил е директор на Служба „Полиция“ в Русе. Областен координатор на ГЕРБ – Русе от създаването на партията до днес.

По време на парламентарните избори през 2017 г. Пламен Нунев стана народен представител в 44-то Народно събрание, където заемаше пост председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на комисията по отбрана. Бил е депутат в 41,42 и 43-то Народно събрание. Пламен Нунев е женен, има двама сина и пет внука.

3. Алисе Муртезова – здравен мениджър

През 1999 г. се дипломира като логопед, след което има и 6 магистърски степени, сред които „Публична администрация”; Икономика и мениджмънт; „Международни финанси и международно търговско право”; „Национална сигурност”. 

В момента е административен директор на лечебни заведения „МЕДИКА”. От 2010 г. е Председател на Общинския съвет на Българския Червен Кръст.

Общински съветник и зам.-председател на Постоянната комисия по здравеопазване.

Съпруга и майка. 

4. Станимир Станчев – финансист 

Станимир Станчев е представителят на СДС в листата. Русенецът е член на Национално ръководство на СДС и председател на общинския съвет на партията в родния си град. В периода 2014 – 2017 г. изпълнява длъжността зам.-областен управител на Област Русе, към момента е общински съветник втори мандат. Собственик и управител на компании в земеделския бизнес. 

Женен с едно дете. 

5. Бедрос Пехливанян – магистър фармацевт

Завършил е русенската Математическа гимназия, след което се дипломира в специалност „Висша фармация“ в Медицински университет – София. Вече 25 години заедно със съпругата си ръководи аптеки „Астра“ в гр. Русе. 

Трети мандат общински съветник.

Женен с едно дете.

6. Асен Станчев - юрист

Притежава 15-годишен професионален опит. Специалист в областта на административното, гражданското, търговското право и държавните помощи, придобит като началник на отдел „Правно-нормативно обслужване“ в Община Русе.

Понастоящем е старши юрисконсулт „Болнична и извънболнична медицинска и дентална помощ“ в Районна здравноосигурителна каса.

7. Орлин Дяков – актьор, режисьор и драматург

Роден в Русе, през 1987 г. завършва специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Димитрина Гюрова. 

Дипломиран режисьор. От 2012 г. е директор на Драматичен театър  „Сава Огнянов" – Русе. Има изиграни над 25 роли като актьор и поставени над 80 представления в страната и чужбина като режисьор. Автор е на 18 пиеси, част от които получили награди.

Преподава актьорско майсторство в Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” – Русе.

Вече трети мандат общински съветник.  

Женен с едно дете.

8. Доктор на науките инж. Михаил Илиев

Професор в Русенския университет по Комуникационни мрежи и системи, с над 130 научни публикации, 11 книги и учебници, ръководител на 9 успешно защитили докторанти, повече от 200 дипломанти и специализанти и над 20 международни и национални научноизследователски и образователни проекти. 

Член на Общински съвет – Русе с експертиза в областите „Наука, образование и иновации“ и „Младежта и спорта“. 

Семеен с две деца и една внучка.

9. Д-р Георги Георгиев – лекар 

Общопрактикуващ лекар, посветил дейността си на грижите за над 8000 пациента, завършил Висшия институт по медицина във Варна, специализирал в страната и чужбина, магистър „Социален и здравен мениджмънт“. 

Към момента, освен личен лекар, той ръководи и Служба по трудова медицина в частния сектор.

Д-р Георгиев е женен, с една дъщеря, един внук.

10. Красимир Костадинов – предприемач

Роден в гр. Борово. Завършва висшето си образование в Пловдив – специалност „Аграрна икономика“, а магистърска степен „Маркетинг“ получава в Русенския университет. Дълги години работи като председател на земеделска кооперация "Бряст" с. Брестовица. Удостоен със званието „Почетен гражданин“ на гр. Борово. Към момента е зам.-председател на Общинския съвет в родния си град. Семеен с две дъщери.

11. Евгени Игнатов – икономист

Роден през  1959 г. в село Николово, завършва Спортното училище в Русе, след което се дипломира в Стопанската академия в Свищов. Многократен балкански и републикански шампион в леката атлетика. Първият му голям международен успех е сребърният медал от Европейския шампионат в зала в Гренобъл през 1981 година на 3000 м. През 1986 година Евгени поставя неподобрения от друг българин и до днес рекорд на 5 000 метра – 13 мин и 13 сек., носител е на още седем национални рекорда на средни дълги разстояния. Председател на Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ от 1994 година до момента. Общински съветник втори мандат. 

12. Кремена Кръстева – педагог

Преподавател с дългогодишен както педагогически, така и административен опит. Завършва висшето си образование в Шуменския университет, със специалности „Математика и физика“ и „Управление на образованието“. Включва се в различни квалификационни курсове и обучения, посветени на развитието и иновациите в областта на образованието. Към момента е директор на Средно училище „Йордан Йовков“ и председател на клуб „Образование“ към Политическа партия ГЕРБ.

13. Иван Кюркчиев – оперен мениджър

След дипломирането си в Националната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров” – София, получава изключителната награда на Министерството на Културата – „държавна стипендия“ за специализация в Миланската „Театро Ла Скала“, там печели конкурса „Енрико Карузо”, който дава старт на международната му оперна кариера.                                  От 2017 година застава начело на Държавна опера – Русе. Общински съветник от групата на ГЕРБ. Женен, с три деца.

14. Анета Карагьозова – икономист

Mагистър "Международни икономически отношения " с 11-годишен стаж в държавната администрация, понастоящем – директор на Държавен Фонд „Земеделие“,  Областна дирекция – Русе. Анета е семейна с две деца.

15. Георги Кръстев – студент по „Право“

Едва на 21 години, Георги е най-младият кандидат за народен представител. Студент по право, пълен отличник, номиниран от Юридическия факултет за „Студент на годината“ през 2020 г. Един от най-активните млади политици, участващи в европейски програми.

16. Инженер Мирослав Залев – предприемач.

По образование електротехник и машинен инженер. Развива собствен бизнес в областта на туризма и сервизна дейност на битови електроуреди.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов