Красен Кралев: Ще бъда най-силният лобист за каузата Русе

Големи български спортисти подкрепиха русенската листа на ГЕРБ-СДС с водач Красен Кралев

Едни от най-големите шампиони на България се събраха днес на Градския стадион в Русе, за да подкрепят листата на ГЕРБ-СДС с водач – министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, Христо Марков – олимпийски шампион на троен скок, Петър Стойчев – носител на световната купа по плувен маратон 11 поредни години и Станислав Недков – Стъки – президент на Българската и Балканска федерации по смесени бойни изкуства лично пожелаха успех на силния отбор на ГЕРБ от Русе. Поздрави до всички присъстващи изпрати и Анелия Нунева, която повече от 12 години беше в световния елит на леката атлетика в бяганията на 100 и 200 метра.

„Щастлив съм, че точно на 13 март сме тук, защото преди една година  на тази дата бях избран за Президент на Българската федерация по волейбол. С Красен Кралев се познавам отдавна и работим добре. Това е човек, който като каже нещо, го изпълнява. За да не съм голословен, ще ви кажа една новина, която и той още не знае. Буквално преди няколко дни Европейската волейболна конфедерация избра Красен Кралев за посланик на европейския волейбол пред всички европейски институции“, заяви Любо Ганев. Друг русенец - Петър Стойчев допълни, че спортната му кариера е започнала от този град, който много се е развил през годините. Всички ние сме тук, за да подкрепим кандидатите на ГЕРБ-СДС с водач Красен Кралев“, заяви Петър Стойчев.

Областният координатор на ПП ГЕРБ и кандидат за народен представител Пламен Нунев благодари на всички големи спортисти и на успелите хора, намерили място в листата и представи пред събралите се над 200 човека - Красен Кралев. 

 „Днес заставаме пред вас с лицата си, за да заявим, че  ще работим за Русе и региона. За мен е чест, привилегия и отговорност  да бъда водач на листата на ГЕРБ-СДС именно в Русе. Нашият отбор е силен и не се съмнявам в успеха ни, всеки ден виждаме доверието на хората“, заяви Красен Кралев.

Водачът допълни, че за представянето на листата днес неслучайно е избрана атмосферата на спорта. „Този стадион е един от обектите, които промениха коренно своя облик. Като министър на младежта и спорта мога да кажа, че по време на правителствата на Бойко Борисов бяха инвестирани над 500 млн. лв. в спортна инфраструктура в цялата страна. От тях 37 млн. лв. са инвестициите в спортни обекти в русенско, което превърна Министерството на младежта и спорта в един от най-големите инвеститори в Русенска област. Сами може да видите многофункционалната спортна зала, за която русенци мечтаеха дълго време, стадионът, тренировъчните съоръжения по волейбол, борба, бокс, лека атлетика, вдигане на тежести. Имаме големи планове и за следващите 4 години. Всяко едно съоръжение, което е дом на русенски спортен клуб, ще бъде реконструирано и модернизирано. Лично се ангажирам в града да има нов, голям и модерен плувен басейн. А аз съм човек, който държи на думата си“, заяви Кралев.

„Подхождам с огромна отговорност и огромна любов към Русе и към русенци, и ви гарантирам, че в мое лице ще намерите най-силния лобист за каузата “Русе-развит и модерен град”, ангажира се водачът на листата.

По думите му, визитната картичка на ГЕРБ е направеното през годините. „Русе се превърна в един отличен град за живеене, благодарение на мащабните инвестиции тук, по време на управлението на ГЕРБ, които достигат 400 млн. лв. Извършен беше голям ремонт на кея, центърът на Русе придоби нов, съвременен облик. Построиха се и се реновираха булеварди, улици, училища, детски градини.

Разчитам на вашата мощна подкрепа на 4 април, за да можем да продължим да работим и градим така, че да дадем сигурност, стабилност и спокойствие на българския народ, каза още Красен Кралев и даде старт за една почетна обиколка на стадиона на младите лекоатлети Янислав Тодоров и Ясна Петрова.

За доброто настроение на всички присъстващи на стадиона се погрижи Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ Русе с главен художествен ръководител Богдан Донев.

Час по-рано в катедрален храм „Света Троица“ бе отслужен водосвет за здраве и успех.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден