Пенчо Милков към Младежки парламент Русе: От вас зависи бъдещето на този град

„От вас зависи бъдещето на този град“, заяви кметът на Община Русе Пенчо Милков пред членовете на Младежки парламент Русе. Той бе гост-лектор на ежегодната академия за младежки лидери, в която те участват, а темата на дискусията бе „Местна власт и местно самоуправление“.

Срещата си с учениците и студентите той започна като представи кратък видеоклип. В него техни връстници отговарят на въпроса защо няма да продължат образованието си в Русе и споделят впечатленията си, че градът не им предлага достойна реализация.

„Обичта към родния град е и отговорност. Вярвам, че хората трябва да остават тук дори когато е тежко, а не само когато създаваш добри условия за тях. Също като предците ни, връщали се от гурбет, за да защитават на фронта страната ни“, допълни той в своето емоционално обръщение.

Той подчерта, че всеки трябва да възпита у себе си чувството на обществена ангажираност, а с различните си доброволчески инициативи Младежкият парламент им дава именно тази възможност. Той отбеляза още, че желанието за непрекъснато личностно развитие не е егоизъм и има смисъл ако личните им качества помагат за развитието на цялото общество.

 

„Грешката на моето поколение бе, че си тръгнахме. Но аз вярвам в младите хора, защото вие сте по-добри, по-обичащи и по-адаптивни от нас“, заключи Милков.

Академията за младежки лидери се провежда по програмата за младежки дейности на Община Русе от 16 до 18 октомври в с. Нисово и е организирана от Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия