Пенчо Милков е новият председател на УС на Организацията за управление на Дунавския туристически район

По време на събранието на Организацията за управление на Дунавския туристически район за председател на управителния съвет бе избран кметът на Община Русе Пенчо Милков.

На събранието присъстваха заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на Община Русе Златомира Стефанова, заместник-председателят на организацията и кмет на община Свищов Генчо Генчев, областни управители и кметове, Ваня Пеевска от Министерството на туризма, както и проф. Николай Овчаров.

Като членове на Управителния съвет влизат кметовете на Белене и Тутракан – Милен Дулев и Димитър Стефанов.

Сред плануваните дейности за изпълнение на организацията са разработване на маркетингова стратегия на Дунавския туристически район, създаване на лого, слоган и интернет страница, както и изграждането на бранд.

Очаква се сред водещите сфери да бъдат културно-историческия, речен, ловен, градски развлекателен, винен, кулинарен и религиозен туризъм. Специално внимание ще бъде обърнато на участия в международни туристически борси, изложения и форуми. Ще бъде изготвен събитиен календар на Дунавския туристически район, в който ще бъдат включени акценти от всяка една област в Северна България.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов