Пенчо Милков поздрави пенсионерите в Русе по случай Международния ден на възрастните хора

В Международния ден на възрастните хора кметът на Община Русе Пенчо Милков стана част от тържествата на две от най-големите организации, обединяващи хората от третата възраст.

Той се срещна с членовете на Българската асоциация на пенсионерите – Русе, които избраха празничния ден, за да поднесат венец пред Паметника на Левски в Парка на Възрожденците. Програмата продължи с изпълнение на патриотични песни.

„Енергията на хората е отвъд нашите представи. Затова и дъждовният облак си тръгна, когато запяхте“, каза Милков в поздравлението си към членовете на асоциацията.

Той уважи и тържеството на Съюза на пенсионерите 2004, Областен съвет-Русе, на което присъстваха представители на пенсионерски клубове от цялата община.

„Този ентусиазъм, който носят възрастните хора в момента, липсва у много мои връстници и дори младежи“, заяви кметът. Според него от хората от „златната възраст“ можем да се учим на борбен дух и непреклонност.

От името на Община Русе музикален поздрав отправиха и младите таланти Яна Ангелова и Десислава Василева от вокалното студио за поп и джаз пеене „Икономов“ към Общинския младежки дом.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов