Как ще се развива Русе след местните избори?

"Тръгвам в битката за кмет на Община Русе с ясното съзнание, че мога и в работата си съм го доказала", каза Диана Иванова

"Тръгвам в битката за кмет на Община Русе с ясното съзнание, че мога и в работата си съм го доказала”, заяви в предаването "Плюс-минус" по Нова ТВ Диана Иванова, кандидат на ГЕРБ за кмет на Русе. Иванова изтъкна, че е родена, израснала и създала семейство в Русе. Освен това и професионалният й път е минал в крайдунавския град.

Факторите, довели до обезлюдяването на града, лежат в основата на предизборната й програма. Иванова сподели, че е съпричастна към притесненията на русенци за мръсния въздух и припомни, че проблемът датира от  1987-1988 г., когато жените излезли на протест.

"Ще обвържа цялата система с факторите, които влияят с обезлюдяването", коментира Иванова. "Проблемът със замърсяването е комплексен и е от много фактори, които трябва да се изследват. Ще се закупи техническо съоръжение, което да измерва емисиите и да се реагира навременно", добави още тя.

Според нея Русе трябва да привлече инвеститори, които работят с чисти технологии. По нейните думи градът трябва да предложи инфраструктурни удобства за привличането на инвестиции и в тази връзка ще работи усилено за изграждането на жп линия Букурещ - Русе - Варна. Иванова отбеляза, че се е срещала с кмета на Гюргево, за да обсъдят съвместните проекти.

"Надявам се русенци да са моите работодатели, за да мога така открито, честно, да ги гледам, ходейки по улиците в Русе", завърши изказването си Диана Иванова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов