Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинение и задържа за 72 часа извършител на убийство в града

Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Русе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража

Окръжна прокуратура-Русе повдигна обвинение на 34-годишен мъж във връзка с образуваното на 08.10.2019 г. досъдебно производство за убийството на В. Б. В.  /на 36 години/ в гр. Русе. Обвинението срещу извършителят на деянието В. Р. А. е за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК – умишлено убийство по особено мъчителен начин.

С постановление на Окръжна прокуратура – Русе, от 09.10.2019 г., обвиняемият е задържан под стража за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Русе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

По делото са извършени всички необходими първоначални следствени действия – огледи, разпити на свидетели, включително и пред съдия от Окръжен съд – Русе, приобщени са веществени доказателства и са назначени експертизи. Сформиран е екип от разследващи полицаи от ОД на МВР – Русе, които да проведат разследването по делото.

За извършеното престъпление, в законът е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен