Русенският университет отбеляза патронния си празник

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров заедно със своите заместници г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов бяха сред официалните гости на тържественото честване по повод Деня на Русенския университет и 73-та годишнина от неговото основаване.

Г-н Григоров приветства присъстващите и отбеляза, че Русенският университет е допринесъл много за развитието на региона, както и че учебното заведение се е превърнало в център на образованието за Северна България. „Вземайки пример от Русенския университет, трябва заедно да се борим Русе да бъде бъдещия център на един нов Дунавски регион.“ добави още областният управител.

В края на словото си той се обърна към преподавателите с пожелания с присъщия си професионализъм и вдъхновение да продължават да създават отлични бъдещи професионалисти в различни области от съвременния живот.

Не на последно място, г-н Григоров приветства студентите за постигнатите успехи и им пожела успешна реализация. „Един ден, когато сте успели, се обърнете назад и си спомнете, че част от успеха си дължите именно на получените знания тук – в Русенски университет „Ангел Кънчев“ каза още той.

Сред присъстващите на днешния празник бяха още народните представители д-р Андриан Райков, г-н Искрен Веселинов, г-н Пенчо Милков, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта г-н Драгомир Николов, областният управител на област Видин г-жа Албена Георгиева, заместник областният управител на област Силистра г-н Илиян Великов, кметът на община Видин г-н Огнян Ценков, заместник-кметът по европейско развитие на община Русе д-р Страхил Карапчански, академичното ръководство на Русенския университет, декани, преподаватели, гости и жители на Русе.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден