Русенският университет започва академичната година с изключително висока акредитационна оценка

Високата акредитационна оценка е труднопостижим успех, който носи освен имидж, големи отговорности и задължения", това каза ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев на пресконференция днес. В края на месец юли, след извършени редица проверки Националната агенция по оценяване и акредитация даде оценка 9.44 по десетстепенната скала на Русенския университет. Високият резултат означава, че институционалният капацитет на Русенския университет „Ангел Кънчев" е съобразен с утвърдените капацитети на професионалните направления и специалностите от регулираните професии.

„Всяко покачване в скалата след 9 в системата е изключително трудно. Предишната оценка от акредитацията ни бе 9.28, а ние успяхме да я повишим, доказвайки че сме университет-гарант за развитието на региона", каза още ректорът.

Най-основната задача, която стои пред Русенския университет, е поддържането на високото качество на учебния процес и компромиси с него не се правят. Ще продължи разширяването на сътрудничеството с бизнеса – фирми, институции, звена, в които студентите започват стажове и практически обучения, за да могат след завършване на образованието си да се реализират успешно на трудовия пазар.

Академичната общност на Русенския университет започва новата учебна година с високо самочувствие след оценката от институционалната акредитация, която отчита положения в последните шест години труд.

Ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев отчете, че Русенският университет изпълнява целите, които си е поставил и, че първокурсниците, които ще започнат обучението си през 2018/2019 новата учебна година са идентичен брой с тези от последните няколко години. В някои от инженерните специалности има непопълнени места, но част от тях ще бъдат заети до началото на академичната учебна година. За други специалности като: Компютърни системи и технологии, Софтуерно инженерство, Технология и управление на транспорта, Компютърни науки, напливът е много сериозен.

Официалното откриване на Академичната учебна година ще бъде на 17 септември от 10 часа пред Ректората.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов