Русенският университет е домакин на Международно лятно училище

 Русенският университет „Ангел Кънчев" е организатор и домакин на петото издание на международното лятно училище по проекта DANUBE: FUTURE, обявен за ключов проект по Европейската стратегия за Дунавския макрорегион. Лятното училище DIS 2018 ще се проведе в периода 10-16 септември в Зала 2 на Канев център и е на тема „Мениджмънт на проекти и предприемачество за устойчиво развитие на регионите в Дунавския макрорегион". Участници в училището са докторанти и постдокторанти от дунавските страни, членове на Дунавската конференция на ректорите и на Алпийско-адриатическата конференция на ректорите: Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Италия, Румъния, Сърбия, Унгария, Украйна, Хърватия, Чехия.

Международният преподавателски състав включва преподаватели от Университета по естествени науки, Виена, Австрия, Университета „Данубиус", Галац, Румъния, Софийския университет и Русенския университет. Като лектори ще се включат и мениджъри от основните финансиращи институции – Централно-европейска инициатива и Дунавската конференция на ректорите.

Предходните четири издания на лятното училище са в Гориция, Италия и Кремс, Австрия, като съответно са организирани от Университета в Триест и Дунавския университет в Кремс.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов