Мира Пуйкова с Гран При от международен конкурс

Тя е солист от ДВГ "Слънце"

От 30 септември до 3 октомври 2016 г. в град Кишинев, Молдова се проведе шестото издание на Международен конкурс „Златна ябълка“. България беше представена от Мира Пуйкова - деветгодишната солистка на Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова.

 Участието на Мира в конкурса „Златна ябълка“ е благодарение на спечеленото от нея трето място от Международен конкурс „Тра-ла-ла“ в Македония. В Молдова тя участва в три категории и завоюва следните отличия: Гран При в категория „Фолклор“, първо място в категория „Класика“ и второ място в категория „Популярна песен“. Артистичната русенка впечатли  международното жури с интерпретацията на народната песен „Рипни Калинке“ от композитора Валери Костов.

 В надпреварата взеха участие деца от 12 държави: Армения, Беларус, България, Румъния, Македония, Сърбия, Португалия, Молдова, Италия, Русия, Украйна и Унгария. Участниците бяха оценявани от 12-членно международно жури с председател Светлана Бивол, директор на Националната филхармония на Република Молдова.

 Мира получи покана от г-н Армандо Гюкасан, председател на Международната асоциация на изпълнителите и артистите W.A.P.A, да вземе участие в Международен конкурс в Армения през 2017 год.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов