Държавата отпуска 250 000 лв. за довършване на „Всех Святих“ в Русе

Средствата бяха обещани от премиера Бойко Борисов при посещението му в с. Басарбово

От държавния бюджет да бъдат отпуснати 250 000 лв. за довършване на храма „Всех Святих“ в Русе. Това реши правителството на днешното си заседание, приемайки решение за допълнителни разходи и трансфери в размер на 13,575 млн. лева. От тях 5,115 млн. лв. ще бъдат предоставени по бюджетите на редица общини, като средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти на територията на цялата страна. За ремонта на храм „Всех Святих“ в град Русе са предвидени 250 хил. лева.

Други 7 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на мерки за подобряване на пътната безопасност по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“.

Средствата бяха обещани от премиера Бойко Борисов при посещението му в с. Басарбово преди 2 седмици.

Възстановяването на съборения на 26 октомври 1975г. храм започна през 2007 г. Осем години по-късно е завършено строителството на сградата, направени са връзките с ВиК и електро-мрежата. През февруари т.г. сградата беше предоставена в собственост на Русенската митрополия. Все още не е завършен пода на храма, не е извършено зографисването му, както и оборудването с необходимия инвентар. Преди 2 години софийска фирма обеща да реставрира оригиналния иконостас, който в момента се намира в църквата „Св.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов