Младежка академия събра на обучение активни млади русенци

Участваха 30 младежи

Академия за младежки лидери откри новата учебна година с двудневно обучение на тема „Изкуството да говорим пред публика. Лингвистични умения и кодове на невербална комуникация“, което се проведе в Лесопарк Липник. Събитието е част от Общинския годишен план за младежта, приет с Решение №88/21.01.2016г. на Общински съвет Русе.

Участваха 30 младежи от 2 средни училища, 2 езикови и 4 професионални гимназии в Русе, част от които са активни членове на Младежкия парламент при Общински младежки дом. Младите оратори усвояваха лексикални умения, комуникационни тактики, емоционална връзка с публиката и контрол на сценичното поведение. В практическите занимания младежите тренираха лингвистични техники, ораторска стратегия и послания на невербалната комуникация. Поредица от ролеви игри ги постави в различни ситуации и риторични двубои.

  Програмата на новата академична година съдържа теми на неформалното образование, свързани с личностно развитие, отношение към природата и здравословния начин на живот. Тя се финансира от Община Русе във връзка с младежките дейности, заложени в Общинския годишен план за младежта‘2016, който се приема и реализира ежегодно в изпълнение на Закона за младежта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов