Туристическият потенциал на Русе излиза на ITB Берлин

Предвижда се подновяването на туристическата табла в града

Отчет на програмата за развитие на туризма през 2014 година и новите инициативи през 2015 година ще разгледат общинските съветници на сесията през февруари. От планираните за 2014 година 138 785 лв. са изразходени 95 318,84 лв., като преходния остатък е 38 422 лв., съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

За 2015 година са предвидени етапна смяна на мрежата от инфо дисплеи, разположени в ключови за града туристически обекти с цел излъчване на рекламни филми за Русе. Oтпечатване на рекламни материали и създаване на нови издания. Програмата предвижда подновяването на туристическата табла в града и поддържането на Туристическа видео-информационна система.

Туристическият потенциал на Община Русе ще бъде показван на традиционните борси „Ваканция и СПА ЕКСПО”в София, „Културен туризъм” във Велико Търново, ТТР „Букурещ”.
За първи път Русе ще се представи на борсата ITB в Берлин, Германия, между 04-08 март 2015 година. Предвидено е участие в рекламни каталози, пътеводители, списания и брошури, чрез рекламни статии, рекламни карета и друг вид рекламни кампании.

Ще се проведат станалите вече традиция издания на изложението „Уикенд туризъм“ и „Фестивал на туристическите анимации и атракции“ в периода 14-16 май. Русенският карнавал е с дата 13 юни. Продължава фотоконкурса Запази духа на Русе”/ „Сподели духа на Русе“ и „Дунавски лимес“ - годишни награди в сферата на туризма.

През октомври градът ни ще бъде домакин на годишна работна среща на Асоциацията на българските туроператорите и турагенти с представителите на местната власт.
Планираната сума за изпълнение на програма туризъм 2015 г. е 121 850 лв.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен