В Брежани се захващат със съживяване на региона чрез туризъм

На информационния семинар в петък ще се представят целите на проекта

Днес от 13.00 часа, в ритуалната зала на село Брежани, община Симитли, ще се проведе откриващ информационен семинар по проект номер „Подобряване на качеството на живот в трансграничния регион чрез насърчаване и съживяване на общото културно наследство между община Симитли, Р. България и Делчево, Р. Македония”. Проектът е по приоритетна ос 2: Подобряване на качеството на живот; 2.2 Оползотворяване на културните ресурси, пише simitli.info.
На информационния семинар в петък ще се представят целите на проекта „Подобряване на качеството на живот в трансграничния регион чрез насърчаване и съживяване на общото културно наследство между община Симитли, Р. България и Делчево, Р. Македония” за да се постигне осведомяване на заинтересованите страни и широката общественост.

Общата цел на проекта е да се осигурят условия за взаимен обмен, културно сътрудничество, развитие, съживяване и съхраняване на културни и фолклорни традиции на Симитли и Делчево. В изпълнението на проекта ще се разработи нов трансграничен интегриран културен туризъм, като се използва за обмен на най-добри практики и ноу-хау в областта на възраждането на общото културно наследство. Културното сътрудничество ще включва изследвания на най-важните исторически забележителности, развитие на традиционни празници.

Изпълнението на дейностите по проекта ще подобрят качеството на живот в селата Брежани и Звегор, разположени в трансграничния регион между България и Бившата югославска република Македония.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов