Бургаският порт с препоръки от световни туристически компании

Парите

26-01-2015, 16:48

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Круизите изравниха сметките с инвестицията в Морска гара

Зимния Круизен Форум в град Картагена начерта стратегията на пристанището в града

Сътрудничество и комуникация бяха ключовите теми, обсъждани от участниците в Зимния Круизен Форум в град Картагена, Испания в периода 21-22 януари 2015 година, заяви след завръщането изпълнителният директор на порта Диян Димов.

Във форума участваха председателят на Съвета на директорите Иван Капитанов и представляващия българския туристическия круизен сектор - Владимир Караджов.
Главните мениджъри на водещите пасажерски компании – „Карнавал”, „Роял Карибиен”, „Туи Круизес”, ”Томсън”, „Луис Круизес”, „Азамара” изложиха и дискутираха с представителите на пристанищните оператори, туристическите компании, круизните асоциации и обединения трудностите, силните и слабите страни, и възможностите на световния круизен бизнес. 
На форума беще отчетено трайното нарастване и разширяване на обхвата и обема на круизния пасажерски туризъм. Специално за страните от Западна Европа средното годишното нараставане на пасажерите е с 5 %, като е достигната внушителната цифра от 6 357 000 круизни туристи за 2014 година. За експанзията в това туристическо направление ще допренесе и програмата до 2020 година за строителство и пускане на вода на нови 29 пасажерски кораба с общо 92 195 места на обща стойност от 22,1 милиарда долара.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов