Кметът на Русе получи почетния знак на ЦКС

Той заяви, че скоро Русе ще е градът с най- красив център

Ръководството на Централен кооперативен съюз в лицето на Петър Стефанов награди с почетния знак на ЦКС кмета на Община Русе Пламен Стоилов, съобщиха от Община Русе. Това се случи по време на тържеството на съюза след първото за тази година изнесено заседание на Централния комитет на ЦКС, домакин на което е именно Русе.

Кметът приветства с добре дошли всички председатели на кооперативни съюзи от страната и ги покани да разгледат града, да посетят екомузея и да се разходят в централната  част. „Много скоро Русе – Дунавската столица на България, ще е градът с най-красивия център“, каза кметът Пламен Стоилов.

Той припомни, че през годината Районният кооперативен съюз в Русе откри търговски магазини в малки населени места в общината, което е от изключителна важност за жителите на Бъзън, Семерджиево и град Мартен. „Благодарение на инвестициите, които ежегодно РКС прави, се откриват нови работни места, а това е част от нашата програма „Да възродим Русе“. Затова Пенка Пеева като ръководител на съюза в областта е част и от моя екип“, заяви кметът Пламен Стоилов.

Гостите бяха приветствани и от заместник областния управител Явор Янчев, който сподели, че има отлични  наблюдения конкретно от магазина на РКС в Пиргово, където живее. Янчев също получи почетния знак на ЦКС, с пожелание от съюза утрешния ден да бъде по-добър за всички.

В края на церемонията по награждаването Петър Стефанов припомни, че структурата работи вече 125 години и поддържа над 9000 работни места в страната. „Това са хората, които се борят със сивия сектор – 150 000 член-кооператори и техните семейства“, заяви още Стефанов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов