Пламен Стоилов: Русе се развива

За три години е привлечен ресурс от 103 милиона лева

Кметът на Русе Пламен Стоилов смята, че Русе се развива както другите големи градове в страната. Оценката той направи на специалната пресконференция по повод три години от управлението си.


За това време в общината са привлечени 103 милиона лева от Оперативните програми на Европейския съюз. Само тази година са завършени много обекти: спортната зала на СОУЕЕ, разкриването на близо 300 места в детските градини, с което на практика проблемът с децата от предучилищна възраст е решен, обновяването на 40 детски площадки, новият Екомузей, реконструкцията и преоборудването на Онкологичната болница и други.


До края на годината ще бъде завършен и музея „Баба Тонка”. След това специалистите от Русенския исторически музей ще имат време от три месеца за обзавеждане и подреждане на експозицията. Ремонтът продължи дълго, заради периодичните проблеми по сградата, свързани с льосовата почва под нея. Намерението на русенската община е официалното откриване на музея, посветен на рода Обретенови да стане в дните около Националния празник на Трети март.


Очаква се на едно от първите си заседание новоизбраният Министерски съвет да реши въпроса с прехвърлянето на собствеността на „Летище Русе“ на общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов