Пламен Стоилов: Изминалата 2014-а е година на реалните действия

Мисия

23-12-2014, 07:11

Снимка:

Община Русе

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

„Предстоящата 2015 г. ще е годината на пълна промяна, когато ще се финализират ключови проекти за града“

На провелата се в понеделник заключителна пресконференция в Община Русе, кметът Пламен Стоилов направи обзор на изминалата 2014 г. На срещата с медиите присъстваха още зам.-кметовете Димитър Наков, Иван Григоров, Даниела Шилкова, Наталия Кръстева, секретарят на Общината Димитър Генков, и главният архитект Живка Бучуковска.

Кметът Стоилов определи изминалата 2014 г. като трудна, но силна.

„Тази година е годината на реалните действия. Първата година от мандата беше организационна, през втората се провеждаха процедурите за изпълнение, а през тази – изпълняваме“, обобщи кметът. По думите му, успешно се случва и планът „Да възродим Русе“.

"През тази година отвори врати новият Екомузей, обнови се Историческият музей, откриха се три нови детски градини, модернизира се Онкологичният център, оборудван със съвременна техника, неща които не са се случвали повече от двадесет години в нашия град. Това, че Русе бе номиниран с четири сгради в конкурса за Сграда на годината, е своеобразно доказателство и оценка, че  тук се строи и се правят нови неща."

„Предстоящата 2015 г. ще е годината на пълна промяна, когато ще се финализират ключови проекти за града“, заяви още Стоилов. Той благодари на гражданите за активната им позиция и призова да не спират да сигнализират и да дават предложения, по които се реагира.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов