Международното дружеството „Елиас Канети” продължава литературното четене

Днес литературата е за деца и възрастни

От 12.00 часав Дом „Канети” уъркшопът предлага на децата на възраст между 4-6 години да открият приключенията на Пипи Дългото Чорапче. Групата ще се потопи във фантастичния свят на Пипи, Аника и Томи и ще изживее вълнуващи моменти с тях. Дом Канети ще се превърне за един ден във вила Вилекула с лимонадено дърво, изпитания за сила и търсене на съкровища. С игри и музика Дом Канети ще създаде едно място за творчество и въображение, където всички деца ще могат да се превъплътят в различни вълнуващи роли.

Местата са ограничени (15 участника)

Литературно четене с Ангел Игов и Кинга Тот започва от 17.30 отново в дом „Канети”

Ангел Игов е млад български писател, литературен критик, преводач и журналист. Той е автор на кратки разкази и романа "Кратка повест за срама". С първия си сборник с разкази "Срещи на пътя" печели през 2003 г. голямата награда за проза в националния конкурс "Южна Пролет". През 2006 г., с неговите кратки разкази "K" той е номиниран за наградата за литература на името на Елиас Канети. В Дом Канети Ангел Игов, заедно с унгарската художничка и писателка Кинга Тот, ще представи откъси от най-новия си роман.

Кинга Тот, родена през 1983 г. в Шарвар (Унгария), е поетеса, художничка и журналистка, а също така и водещ вокал на групата Тот Кина Хедьфалу. В Русе Кинга Тот ще представи своя проект ALL MACHINE, който вече е бил представян със специфични допълнения и в Будапеща, Братислава, Щутгарт, Прага и София. ALL MACHINE включва изложба на графики, пърформанс с визуални и звукови елементи, както и нейни стихотворения. ALL MACHINE показва съвместното съществуване на хора и машини и как от това взаимодействие възниква съвременното ни общество.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов