Съботен джаз в Русе в помощ на село Горни Лом

Доброволци събираха дарения

Днес бе първият от общо четири концерта в проекта „Музиката сплотява“ на Русенска музикална колегия. Той е посветен на пострадалите семейства от село Горни Лом, по идея на „Русенския джаз синдикат. За целта пред Доходно здание имаше специална урна и доброволци от БЧК за събирането на средства.

Участие в музикалната проява  взеха Благовеста Косева /вокал/, Теодор Петков /клавишни/, Димитър Благоев /китара/, Анатолий Ангелов-/саксофон и флейта/, Светослав „Козмо“ Неделчев- /бас/ и Даниел Джумалийски /ударни/. Проектът се реализира със съдействието на Община Русе и с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“. “

До края на годината са предвидени още концерти в различни жанрове - джаз, рок джаз, фюжън, рок, метъл и др.  На сцената ще се изявят популярни музиканти и групи като Венци Благоев, Димитър Карамфилов, Борис Петров, Радослав Славчев, Александър Славчев, Anekdot, Claymore и др.

Целта на проекта е да популяризира музиката сред подрастващите посредством цикъла „Джаз за деца с Венци Благоев“, да обедини младите хора в Русе в името на изкуството и да утвърди нова традиция в града -ежеседмично безплатно музикално събитие на открито.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов