Международно дружество „Елиас Канети” представя „Видеохолика”

Дом „Канети” в Русе ще бъде нестандартното пространство за прожекции

Какво представлява международния видео арт фестивал ще представи един от кураторите му Нено Белчев на 28 септември от 18.00 часа. Това ще стане в нестандартната обстановка на дом „Канети” в Русе, където се организират много културни събития.
ВИДЕОХОЛИКА се провежда, както в традиционни галерийни пространства, така и на нетрадиционни обществени пространства, нови като обкръжение за съвременното изкуство или където то е малко познато. Фестивалът е адресиран както към професионалната публика, така и към аудитория, която не е имала контакт със съвременното изкуство до момента, и която посредством организираните прояви е провокирана към търсене на нов смисъл и идентичност сред непозната до момента за нея идейна среда.
Фестивалът ВИДЕОХОЛИКА представя както достижения на утвърдени автори, така и дава възможност за изява на млади творци, работещи в полето на съвременното изкуство, които притежават професионални качества и работата им се отличава с оригинален творчески език.
Нено Белчев, съосновател и куратор на фестивала, ще представи лекция в Дом Канети относно идеята и историята на ВИДЕОХОЛИКА. Той ще представи откъси от различни филми, които са показвани по време на фестивала през последните изминали години. Събитието е част на PONTE FEST: ДНИ НА ВИЗУАЛНИТЕ ИЗКУСТВА, организирано от Община Русе, Дружество на художниците – Русе, СБХ – Русе, Художествена галерия – Русе, в  сътрудничество с МД „Елиас Канети“
 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов