Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Свинско бон филе с ябълково пюре и задушени кестени
14-09-2013, 10:09
Снимка:Интернет
Автор:Екип на Plovdivutre.bg
Още по Темата:Николай Антонов крие кулинарни капризи
Кулинарен уикенд: Опитайте Бургер от сьомга
Кулинарен уикенд: Време е за нещо вкусно, време е за летни тиквички с броколи и кашкавал
КУЛИНАРЕН УИКЕНД: Опитайте рулца от сьомга и треска на пара върху задушен спанак
Кулинарен уикенд: Салата от Доматен Тартар върху "Халуми"
Време е за КУЛИНАРЕН УИКЕНД, време е за бургери с бекон в корнфлекс
Време е за КУЛИНАРЕН УИКЕНД, хапнете филе от лаврак с картофена коричка
Кулинарен уикенд: Тигрови скариди с "Гуакамоле"
Кулинарен уикенд: Предлагаме ви Пиле "Розмарин"
Експериментирайте с КУЛИНАРЕН УИКЕНД, хапнете свинско джоланче с печени картофки
Новото предложение на главния готвач на хотел Лайпциг Николай Антонов
Събота е, голям празник - Кръстовден. Ако почивате и искате да зарадвате любимите хора, може да приготвите свинско бон филе с ябълково пюре и задушени кестени. Рецептата е на Николай Антонов, главния готвач на хотел Лайпциг Пловдив. Пригответе я с любов и добър апетит!
Необходими продукти:
- Свинско бон-филе 400гр
- Ябълки 200гр
- Картофи 300гр
- Масло
- Кестени
- Розмарин
- Чесън
- Зехтин
- Соев сос
- Прясно мляко
- Бяло вино
Начин на приготвяне:
Обезцепяваме свинското бон-филе и го нарязваме на шайби (медалиони). Поставяме го в голяма купа с малко зехтин, 4-5 смачкани скилидки чесън, стрък розмарин и малко соев сос. Оставяме в хладилник за 30 минути. През това време сваряваме кестените и картофите на бавен огън в малки съдове. Загряваме фурната на 230 градуса и изпичаме ябълката за 15-20 минути. Обелваме кестените и оставяме настрана. Обелваме после картофите и ги намачкваме докато са топли с преса, като добавяме малко прясно мляко, масло, изпечените обелени вече ябълки и малко сол и пипер на вкус. Загряваме добре незалепващ тиган и поставяме колелцата от свинското бон-филе до получаване на златисто-кафяв загар от едната страна, след което обръщаме като добавяме и кестените и задушаваме с малко бяло вино. Аранжираме върху канапе от картофено-ябълковото пюре и заливаме със соса от тигана.