Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Салата от Доматен Тартар върху "Халуми"
Рецепта от главния готвач на хотел "Лайпциг" Николай Антонов
Хеобходими продукти:
2 глави лук „Шалот”
2 супени лъжици зехтин
1 кг розови домати
10 гр пресен болилек (накълцан)
500 гр сирене „Халуми”
балсамов оцет
сол, черен пипер
Задушаваме ситно нарязания лук в зехтин на бавен огън, докато омекне и покафенее. Трябва да започне да мирише леко сладникаво. Обелете доматите и махнете семките. Нарежете ги на кубчета и добавете босилека и задушеният лук. Овкусете сместа със сол и пипер, разбуркайте добре и поставете в съд за отцеждане на хладно(в хладилник). Нарежете Халумито на слайсчета и оформете кръгла основа в чиния . Може да си помогнете с голяма чаша или кръгла форма(ринг). Поставете отгоре сместа от хладилника и декорирайте с листо босилек. Салатата е подходяща и обяд през лятото.