Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Тигрови скариди с "Гуакамоле"
Поднесете го с чаша охладено розе
Необходими продукти:
- Тигрови скариди 1 кг
- Авокадо 450гр
- Домат обелен без семки 150гр
- Червен лук - 1 малка глава
- Чесън 4-5 скилидки
- Зехтин 100 мл
- Сол
- Пипер
- Бяло вино
- Лимон 1 бр
Приготвяне:
Обелваме авокадото и махаме семката. Добавяме накълцаният домат и много ситно нарязания червен лук. Намачкваме с пресата за картофено пюре като бавно добавяме 30 мл зехтин. Овкусяваме със сол, пипер и сок от лимона и поставяме в хладилник да се охлади добре. Обелваме опашките на скаридите и ги задушаваме в останалия зехтин на добре загрят тиган. Към края добавяме скилидките чесън нарязани на люспи и бялото вино. Поставяме за основа направеното и охладено "Гуакамоле” в средата на чиниите и аранжираме с готовите скариди отгоре като заливаме по малко със соса останал в тигана. Поднесете с чаша охладено розе.