Избрани Новини
Експериментирайте с КУЛИНАРЕН УИКЕНД, хапнете свинско джоланче с печени картофки
Опитайте новото предложение е на главния готвач на хотел "Лайпциг"
В рубриката КУЛИНАРЕН УИКЕНД ви представяме новото предложение на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов - апетитно свинско джоланче на фурна с печени картофки.
Пригответе го с мерак и любов и добър апетит с любимите хора!
Необходими продукти: свински джолан, лук стар, моркови, дребни картофи, червен пипер, чесън, розмарин, дафинов лист, кимион, сол и пипер, масло, зехтин.
Измиваме свинските джоланчета и ги подсушаваме. Разтапяме малко масло и вътре слагаме 2 смачкани скилидки чесън, червен пипер, кимион, сол и черен пипер. С получената смес намазваме добре джоланчетата и ги поставяме в тавичка с 1 листо дафинов лист, нарязани на едро лук и моркови, вода и 2-3 цели скилидки чесън. Завиваме с алуминиево фолио и печем на загрята на 190 градуса фурна за 2 часа и 30 минути. Обелваме картофите и ги поставяме в тавичка с малко зехтин, чесън и розмарин. Печем със свинското за 45-50 минути. Свинското джоланче е готово когато месото се отделя лесно от костите. Поставяме като канапе изпечените картофи и върну тях сервираме свинското джоланче. Добре е соса от свинското да се редуцира отделно с малко червено вино. Залива се непосредствено преди поднасяне.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!