ЦИК обяви Алисе Муртезова за народен представител от ГЕРБ-СДС

Мениджърът на лечебни заведения "Медика"Алисе Муртезова ще се закълне днес като народен представител, след като стана ясно, че министрите в оставка не могат да бъдат и депутати. След избирането си на поста вчера, новият председател на Народното събрание Ива Митева е поискала от Централната избирателна комисия да обяви за депутати по заместване следващите кандидати от листите на коалиция ГЕРБ-СДС.

Така се стигна и до решението на ЦИК, с което третата в русенската листа – Алисе Муртезова, е обявена за депутат от 19 МИР Русе. Тя ще бъде народен представител само за времето, през което спортният министър и водач на листата в Русе Красен Кралев изпълнява функциите на министър в оставка. След като бъде избрано правителство или назначено служебно от президента Румен Радев – Кралев отново ще заеме мястото си в парламента.

Законът предвижда депутат да се върне обратно в НС, но това за съжаление на важи за общинските съветници, което означава, че Муртезова няма да може да се върне в местния парламент като общински съветник. Нейното място ще заеме следващият по ред от листата на ГЕРБ и това е юристът Илиян Илиев.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов