Двама русенци, извършвали кражби на вещи и части от автомобили, са били заловени от полицията

Срещу единия е започнало разследване и за притежание на наркотици

През последните 10-тина дни в подразделенията на полицията в Русе са постъпили няколко сигнала за извършени кражби на вещи и части от автомобили, станали на различни адреси в гр. Русе.

В хода на планираните и реализирани от криминалистите полицейски действия служителите на реда са установили две лица, свързани с такива деяния -  двама русенци на 17 и 18 години. Към момента служители на Първо РУ са изяснили, че двамата са автори на посегателство, за което е било сигнализирано на 20 март т.г., когато стопанин на товарен автомобил "Фолксваген Транспортер" е заявил, че от возилото му, след демонтиране на плоскост, заместваща задно ляво стъкло, от купето са откраднати куфар с ръчни инструменти, отвертки, чукове, ключове, лазерна ролетка и други вещи на стойност към 500 лв. Установено било още, че 18-годишният е автор и на други две посегателства, за които в полицията е постъпила информация на 29 март т.г. – кражба на инструменти от автомобил „Рено Канго“ за около 200 лв. и от „Пежо Партнер“, също на инструменти, които обаче не успял да отнесе, тъй като бил забелязан от стопанина на колата и трябвало да избяга без тях. Работата по разследването на престъпната дейност на лицата продължава, в ход е изясняването на съпричастността им и към други подобни деяния, регистрирани на територията и на Първо и на Второ РУ. 

Същевременно във Второ РУ е започнато разследване за притежание на наркотици от 18-годишния. Вчера следобед при извършена проверка от служители на Второ РУ в сградата на районното управление, където младежът се е намирал във връзка с изясняване съпричастността му към извършени кражби от автомобили, в него е открито топче от алуминиево фолио, съдържащо бяло кристалообразно вещество. Последвалият полеви наркотест на откритото вещество е дал положителна реакция за метамфетамин. Установеното от криминалистите е документирано и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК.Работата по случаите продължава.     



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов