Красен Кралев регистрира листата на ГЕРБ – СДС за кандидати за народни представители на Русе

Красен Кралев и Пламен Нунев влязоха в РИК, придружавани от шестима от кандидатите за депутати

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Красен Кралев и областният координатор на ПП ГЕРБ – Русе Пламен Нунев регистрираха днес в РИК листата с имената на кандидатите за народни представители в предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 4 април 2021 г.

Красен Кралев и Пламен Нунев влязоха в РИК, придружавани от шестима от кандидатите за депутати – Алисе Муртезова, Бедрос Пехливанян, Станимир Станчев, Асен Станчев, Орлин Дяков и Георги Кръстев.

„Щастлив съм, че съм номиниран от партийните структури в Русе и че точно днес, на 1 март, регистрирахме листата на коалиция ГЕРБ – СДС за участие в парламентарните избори. Щастлив съм, че съм водач именно в Русе и ще направя всичко възможно да се поздравим с голяма победа, която нашите симпатизанти очакват“, заяви пред медиите минути след регистрацията водачът Красен Кралев.

По думите му листата е много богата на експерти и олицетворява опита на доказани професионалисти и успешни хора и младостта и дързостта на новите лица.

„Целта ни е конкретна - 32 472 гласа, един отгоре на това, което сме имали предишните парламентарни избори. Това е моят глас“.

На въпрос на журналисти защо се кандидатира от Русе, Кралев отговори: „Номиниран съм и участвам в листите и във Варна, и във Русе, но смятам да концентрирам дейността си тук, където съм водач. С голяма гордост и радост приех номинацията на русенската структура. По време на моите два мандата като министър имах възможност да идвам често тук и да направим много неща за Русе. Благодаря на г-н Нунев, че беше толкова активен като народен представител и заедно направихме много за региона. През този период развих много приятелства и можем да продължим не само в областта на спорта, но и за развитието на Русе като цяло. Виждате, че съм активен човек и смятам, че мога да дам много на русенци. Подхождам с огромна отговорност, с огромна любов към Русе и русенци. Аз съм човек на думата и на действието, така че с лекота ще работя за просперитета на Русенски регион“, заяви Красен Кралев.

От своя страна Пламен Нунев каза, че предава щафетата за водач на листата на ПП ГЕРБ на голям приятел и истински професионалист. Един от най-успешните министри, които България е имала. „За тези парламентарни избори ГЕРБ регистрира много силна листа. В нея русенци ще разпознаят имената на изявени юристи, лекари, учители, предприемачи, мениджъри, културни дейци. Голяма част от тях са нови лица, хора, които познаваме от тяхната обществена работа или свързваме с професионализма им като доказали се експерти. Хора, които успешно работят за Русе и заслужават доверие“, каза още Пламен Нунев.

Ето и цялата листа на ГЕРБ – СДС:

Красен Кирилов Кралев – мениджър „Публични комуникации“

 1. Пламен Дулчев Нунев – експерт по Сигурност
 2. Алисе Кямилова Муртезова – здравен мениджър
 3. Станимир Стефанов Станчев, СДС – финансист
 4. Бедрос Левон Пехливанян – магистър фармацевт
 5. Асен Василев Станчев – юрист
 6. Орлин Йорданов Дяков – актьор
 7. Михаил Петков Илиев – професор, университетски преподавател
 8. Георги Илиев Георгиев – лекар /джипи/
 9. Красимир Йорданов Костадинов - предприемач
 10. Евгени Игнатов Игнатов – икономист
 11. Кремена Йорданова Кръстева – педагог
 12. Иван Йосифов Кюркчиев – оперен мениджър
 13. Анета Симеонова Сачкова – Карагьозова - икономист
 14. Георги Николаев Кръстев – студент /Право/
 15. Мирослав Йорданов Залев – инженерСнимка на Деня

Щрихи от Плевен