Алисе Муртезова с питане за нерегламентирано сметище в Червена вода

Огромно нерегламентирано сметище се е образувало до дома на Ивета Александрова, която живее близо до центъра на село Червена вода. Проблемът е стартирал с началото на ремонта на пътя Русе-Кубрат. Жената се свърза с приемната на общинския съветник и кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ/СДС Алисе Муртезова, за да потърси решение на така създалата се неприятна ситуация.

„От социалните медии се запознах с активността на г-жа Муртезова, с нейните каузи като общински съветник и като председател на БЧК. Затова смятам, че тя като деен човек, който разреши проблема с транспорта в Червена вода, може да помогне и за този казус“, заяви Ивета Александрова.

Поляната, която се намира на 200 метра от къщата, в която живее, е превърната в огромно сметище. Там се изхвърлят отпадъчни материали като фрезован асфалт, камъни и пръст. „Времето ще се затопли, а аз няма как да отворя дори прозорец, имам дете на две години и в момента съм бременна. Искам да се обърне внимание на проблема и отговорните институции да поемат ангажимент за възстановянането на поляната и пътя, който наскоро беше насипан с чакъл, но заради тежките камиони вече и него то няма“, оплака се още младата майка.

От своя страна Алисе Муртезова се ангажира да внесе питане на редовната сесия до кмета и да изпрати писма със сигнала до АПИ и до Областна управа. „Винаги съм се отзовавала на проблемите на хората, дори някои от тях да изглеждат за институциите незначителни, за мен и за гражданите са много сериозни. И този път няма да изневеря на себе си и ще поставя поредния въпрос към компетентните органи. Разчитам на бързо и адекватно решение“, заяви Алисе Муртезова.

С този и още редица други сигнали и предложения се обърнаха русенци и жителите  на общината към общинските съветници на ГЕРБ, които проведоха онлайн приемна в четвъртък от 10 до 12 и от 17 до 19 часа.

Най-много са сигналите отново за препълнени контейнери в централната част на града, неасфалтирани улици и паркинги.

Както вече съобщихме, общинските съветници регулярно провеждат онлайн приемни с граждани. Това се налага заради инструкцията да не се събират много хора на едно място и мерките за ограничаване на разпространение на Covid-19.

Приемните на съветниците по квартали ще бъдат подновени при първа възможност.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)