Алисе Муртезова: Резки движения в здравеопазването не трябва да се правят

Животът

25-02-2021, 11:16

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алисе Муртезова от ГЕРБ пита кмета за нередовен транспорт

С пълно единодушие на сесия днес, д-р Елена Дачева отново бе избрана за управител на „Център по дентална медицина – Русе“.

Д-р Дачева е била единственият кандидат на Конкурса за избор на управител. Вносителят на предложението и председател на ОбС Иво Пазарджиев изтъкна професионалното отношение на д-р Дачева към цялостната дейност на Центъра по дентална медицина, а общинският съветник от ПП ГЕРБ Алисе Муртезова допълни, че не са много медицинските специалисти, които притежават управленски опит и отлични мениджърски качества, затова е и нужно да ги пазим.

"Резки движения в здравеопазването не трябва да се правят! Всичко трябва да е премислено", заяви на заседанието днес Муртезова. Тя бе включена в комисията за организиране и провеждане на въпросния конкурс и потвърди, че д-р Дачева се е справила блестящо. 

"Тъй като тепърва ще се провеждат конкурси и за други общински лечебни заведения, нека да оставим настрана нашето лично его, да оставим настрана нашите компетенции или некомпетенции и да сме внимателни във всяка стъпка , която правим.

Здравеопазването е част от регионалната и националната сигурност на държавата ни. Нека да сме отговорни. Дължим го на обществото", каза още от трибуната Муртезова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов