Алисе Муртезова: Резки движения в здравеопазването не трябва да се правят

Животът

25-02-2021, 11:16

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алисе Муртезова от ГЕРБ пита кмета за нередовен транспорт

С пълно единодушие на сесия днес, д-р Елена Дачева отново бе избрана за управител на „Център по дентална медицина – Русе“.

Д-р Дачева е била единственият кандидат на Конкурса за избор на управител. Вносителят на предложението и председател на ОбС Иво Пазарджиев изтъкна професионалното отношение на д-р Дачева към цялостната дейност на Центъра по дентална медицина, а общинският съветник от ПП ГЕРБ Алисе Муртезова допълни, че не са много медицинските специалисти, които притежават управленски опит и отлични мениджърски качества, затова е и нужно да ги пазим.

"Резки движения в здравеопазването не трябва да се правят! Всичко трябва да е премислено", заяви на заседанието днес Муртезова. Тя бе включена в комисията за организиране и провеждане на въпросния конкурс и потвърди, че д-р Дачева се е справила блестящо. 

"Тъй като тепърва ще се провеждат конкурси и за други общински лечебни заведения, нека да оставим настрана нашето лично его, да оставим настрана нашите компетенции или некомпетенции и да сме внимателни във всяка стъпка , която правим.

Здравеопазването е част от регионалната и националната сигурност на държавата ни. Нека да сме отговорни. Дължим го на обществото", каза още от трибуната Муртезова.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)