Алисе Муртезова от ГЕРБ пита кмета за нередовен транспорт

Животът

24-02-2021, 08:30

Снимка:

ГЕРБ - Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алисе Муртезова отчете дейността си като общински съветник през 2020

Сигнал за нередовен междуселищен транспорт е подала до кмета Пенчо Милков, общинската съветничка от ГЕРБ Алисе Муртезова.

"За пореден път се обръщам към Вас по въпрос, който ми бе поставен през изминалия месец януари, в качеството ми на общински съветник от ПП ГЕРБ и заместник-председател на постоянната комисия по „Здравеопазване и социална политика“ към ОбС-Русе", казва в питането си тя.

Г-жа Зюлейха Асан, която е преподавател в прогимназиален етап в училището в село Ново Черна, се е обърнала към съветничката с транспортен проблем, който се задълбочил след 4 февруари, когато се възстанови присъственото обучение на учениците. Тя не може да пътува до местоработата си, тъй като линиите по маршрута Русе – Силистра са спрени.

„Моля за Вашето съдействие, да се възобнови пътуването на автобуса в 7.30 часа, за да мога да ходя и да се прибирам от работа. Обръщам се към Вас, защото гледах репортаж, в който Вие съдействахте за решаването на подобен казус“, се казва в писмото на г-жа Зюлейха Асан. Тя цитира подобен проблем с транспорта по линията Русе-Червена вода, който разрешихме заедно с намесата на Община Русе и Областна администрация.

"Със същия въпрос преди броени дни се обърнаха към мен и още две преподавателки в училището в Нова Черна – г-жа Виолета Маджирова и г-жа Христина Христова. Те апелират да се възстанови автобусната линия Русе – Силистра в 12.30 часа, тъй като няма с какво да се приберат от работа.

Надявам се разбирате, че не е нормално в тази пандемична обстановка, едни от хората на първа линия, а именно учителите на нашите деца, да нямат възможност да стигнат или да се приберат от работните си места", се казва още в питането.

През последния месец, Алисе Муртезова е водила официална кореспонденция с кмета на Община Русе, с областния управител на Област Русе, с кмета на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов и с кмета на Община Силистра д-р Юлиан Найденов. "Последните двама ме увериха, че фирмата, обслужваща линията, е от квотата на Община Русе. Моля да проверите и ако това е така, настоявам за навременни действия и проверка по случая. Разчитам на Вас да предприемете разговор с превозвача, който има сключен договор за маршрута и да настоявате за възобновяване на линията в най-кратки срокове.

Вярвам, че ще вземете адекватни мерки в тази тежка икономическа и здравна криза, за да се разреши ситуацията по най-добрия начин", се казва още в питането, на което кметът следва да отговори на сесия на 25 февруари.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов