Възрастните хора от община Ценово отбелязаха 1 октомври

Навсякъде можеше да се видят широки усмивки по лицата, весели очи, добро настроение и положителни емоци

Във всички населени места на община Ценово се проведоха тържества, посветени на Международния ден на възрастните хора – 1октомври. След няколко месечната изолация заради епидемичната обстановка мъжете и жените с посребрели коси с нетърпение се включиха в празненствата. Навсякъде можеше да се видят широки усмивки по лицата, весели очи, добро настроение и положителни емоции. Пенсионерите вече успяха да привлекат към общността си и чужденците, закупили имоти в селата им през последните няколко години. В Джулюница в пенсионерския строй се нареди белгийка, а в Пиперково французойката Ивон попадна в „светлините на прожекторите“. Навсякъде залите се огласяха от песни и танци. Бяха рецитирани много стихотворения за отминалата младост и достойния живот на жените и мъжете с посребрели коси.

„Прекланям се пред мъдростта на годините, оценявам силата на опита, възхищавам се пред силния ви дух. Продължавайте все така умело да предавате на вашите наследници вярата в доброто, силата на българските добродетели и вековните традиции. Бих искал да ви пожелая крепко здраве, дълголетие, вяра и оптимизъм“ се казва в поздравителния адрес на кмета на община Ценово д-р Петър Петров. Приветствие към хората от третата възраст отправи и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев.

Пенсионерският клуб „Янтра“ в Новград в празничния ден навърши осем години от основаването си. В него членуват повече от шестдесет души. Осем бяха и юбилярите от селото, които получиха поздравления и подаръци не само от ръководството на клуба, но и от кмета на населеното място Диана Копчева. Тя им пожела здраве, дълголетие и достойни старини. Всички присъстващи се зарадваха на изложбата под мотото „Даровете на есента“. С бурни аплодисменти бяха посрещнати и изпратени самодейните актьори, участвали в сценката „Салон за красота“. „Всички ние през годините дадохме своя принос в изграждането на Родината. Вече сме в периода на заслужена почивка и имаме нужда от достоен живот и леки старини“, изтъкна председателят на ПК „Янтра“ Димка Танева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)