Обмисля се откриването на нощна стоматологична помощ в Русе

Стана ясно, че в момента се разработва модел за дентално обслужване през нощта

Кметът Пенчо Милков се срещна с управителя на Център по дентална медицина 1 - Русе д-р Елена Дачева и наематели на помещения в центъра. При посещението си в клиниката той постави въпроса за разкриването на нощен стоматологичен кабинет за русенци. Стана ясно, че в момента се разработва модел за дентално обслужване през нощта.

Обсъдени бяха възможностите за оптимално използване на разкритите операционни в центъра и на компресорната система. Предстои ремонт на тоалетни и изграждане на тоалетна за хора с увреждания.

Д-р Дачева представи и възможностите за включване в Националната кампания за безплатно силанизиране на деца от 5 до 8 г., която започна на 15.09. Изпратена е информация до русенските училища и детски градини със списъка на стоматолозите от региона, които участват в кампанията. През октомври стартират дни на зъбната профилактика за децата до 18г.

В периода от 5 до 16 октомври са предвидени безплатни профилактични прегледи в Центъра по дентална медицина 1 Русе / к-т 214/ след предварително записване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов