Ретро парад на автомобили и многообразие от забавления готви Община Русе

На 26 септември, събота русенци и гостите на града ще имат възможност да се насладят на ретро автомобили и многообразие от забавления.

Припомняме, че програмата предвижда участниците да се съберат в 9:00 часа на кръговото кръстовище при Паметника на съветския войн "Альоша", от където ще бъдат насочени към мястото за паркиране.

Официалното откриване за гостите на събитието е в 10:00 часа на алея „Перистери“ и на него ще присъства заместник-кметът на Община Русе Златомира Стефанова.

Празничната атмосфера ще бъде допълнена и от мода в стил ретро. Посетителите ще имат възможност да разгледат и изложбата „Модата през годините в Русе“. Тя ще представи хронологично промените в облеклото на русенци от 1920г. до 1989г. Проучването е направено от ученици от Професионална гимназия по облекло „Недка Ив. Лазарова“. Инициативата е етап от проекта „Истории по действителни случаи“, който се реализира от ПГО „Недка Ив. Лазарова“ по програма „Знание и растеж“ 2019, осъществена от Фондация „Русе-град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Парадът на ретро автомобили  и мотоциклети в Русе се реализира  с подкрепата на ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС”, ОП „Комунални дейности ОДМВР – Русе и фирмите „Балканцинк“, „ВИТТЕ Аутомотив България“, „Ауто хит“,  Български държавни железници, Винарска изба „Две Могили“, „Евродом“ и Ротари клуб Русе.

За да се забавляваме заедно безопасно в Парка на младежта организаторите отправят молба към русенци и гостите на града да спазват всички указания за безопасност, които ще им бъдат дадени.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"